Известие

Collapse
No announcement yet.

Термостат от рено 5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Термостат от рено 5

Трябва да сложам нов термостат но искам евтината вариянта от рено 5,Вече прочетох много теми и некой нешта ми са ясни.Въпроса ми е дали знаете какъв точно трябва да е...От кой двигател точно.Търсех низ форума но не намерих кои е точния вариянт.Ако знаете тема в форума тук,или пак в forum.fiat по този въпрос моля да ме посочете....Автомобила е Alfa Romeo 156-1.9 jtd 115 кс...Мерси предварително
    Last edited by konzul11; d.m.y г., 19:35.
    Алфа Ромео SW-1.9 jtd 115ks

http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
    Колега, под този номер във всеки магазин ще си вземеш термостат. Аз си взех Behr за 20 и нещо лева.
    Ако има нещо неясно питай
    FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
    LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
    ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
    LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от konzul11 Покажи съобщение
      Трябва да сложам нов термостат но искам евтината вариянта от рено 5,Вече прочетох много теми и некой нешта ми са ясни.Въпроса ми е дали знаете какъв точно трябва да е...От кой двигател точно.Търсех низ форума но не намерих кои е точния вариянт.Ако знаете тема в форума тук,или пак в forum.fiat по този въпрос моля да ме посочете....Автомобила е Alfa Romeo 156-1.9 jtd 115 кс...Мерси предварително
      Питай Ферарист,той беше правил нещо такова.
      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

И внимавай с посоката на набиване, леко разпъни предварително маркуча, ако го свалиш ще е още по лесно.....
        ПП - да не завравиш да си изтърбушиш стария термостат...
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

..и имай едно на ум с тия "преправянки", да не стане като при мен :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=56156
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Мерси ви на всички за совета.Незнам само дали има тема отпреди за некой който е работил на "операцията" с некоя картинка в форума по този въпрос,или пак в форума на фиат.Преди време намерих една,но сега немога да я намеря....И още нещо,дали знаете на коя температура трябва да отвара рено термостата,и некой да знае колку струва оригинален термостат за алфа на Бер но от официялен сервиз.
            Last edited by konzul11; d.m.y г., 22:21.

Comment

Първоначално публикувано от konzul11 Покажи съобщение
              Мерси ви на всички за совета.Незнам само дали има тема отпреди за некой който е работил на "операцията" с некоя картинка в форума по този въпрос,или пак в форума на фиат.Преди време намерих една,но сега немога да я намеря....И още нещо,дали знаете на коя температура трябва да отвара рено термостата,и некой да знае колку струва оригинален термостат за алфа на Бер но от официялен сервиз.
              По спомени на 86-7 градуса мисля че беше на Реното. За оригинален термостат е около 80-100 лв.

Колкото до набутването - това сме го правили вече на 2 JTD-та (105 коня) и термостата влиза зор (меко казано). За да не псуваш цял ден свали маркуча, загрей го (в топла вода е най-добре) и намажи стената на термостата с грес да влиза по-лесно.
              Subaru Legacy 3.0R
              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vladev Покажи съобщение
                По спомени на 86-7 градуса мисля че беше на Реното. За оригинален термостат е около 80-100 лв.
                Има на 83 градуса, имат и на 86.......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И аз имам такъв на жтд-то . За вкарването се вкарва, интересното става като стане време да се вади.
                  Май ще се сменя целия маркуч.
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex
                  156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...054#post816054
                    ето как се сменя термостата
                    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                    алфа ромео 164 2.0тс -на части
                    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Има на 83 градуса, имат и на 86.......
                      Кой да взема сега се мисля,дали е подобре 83 градуса.

Comment

83 е добре за лятото, при 35+ темапратури навън. Ама зимата мотора ще умре от студ с такъв термостат, въобще няма да ти качва до работна температура, оттам разхода ще ти е по-висок.
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Колега, защо не си смениш колата със стар "бийтъл" или москвич. Там можеш да си правиш колкото искаш експерименти.
                          Термостат от Рено е несериозно.
                          Това което го говориш не евтин вариант. Лично аз бих го ползвал само за аварийни случаи колкото да прибера колата в по нормален температурен режим до там където мога да си сложа оригинална част.
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                            Колега, защо не си смениш колата със стар "бийтъл" или москвич. Там можеш да си правиш колкото искаш експерименти.
                            Термостат от Рено е несериозно.
                            Това което го говориш не евтин вариант. Лично аз бих го ползвал само за аварийни случаи колкото да прибера колата в по нормален температурен режим до там където мога да си сложа оригинална част.
                            Кои ти каза че e не сереиозно?Аз вече карам така от година,имам колега със Стило ЖТД кара вече година и половина така,Интегралето на Либрата и тои вече кара така със такъв термостат.
                            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Аз го казвам. Ако е било добре, щяха да го направят с такъв термостат.
                              Всеки сам избира какво да си сложи в колата. Само че, ако си купиш коа и установиш че е стакъв термостат- веднага ще ти мине през главата че предишния собственик я е поддържал с евтини консумативи и ще се запиташ какво ли още можеш да очакваш да е пригодено. Когато си от другата страна обаче мисълта е друга- "Че то и така става".
                              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                              sprint tropheo
                              155/1.8
                              156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                              X